Volvos muskelmærke bygger superfabrik i Kina

Polestar, der er Volvos performance-mærke, har taget fat på byggeriet af en topmoderne fabrik i byen Chengdu i det vestlige Kina. Her skal Polestar 1, mærkets første model produceres.

Ifølge planen skal Polestar Production Centre stå klart i midten af 2018. På det tidspunkt indledes montering og installation af værktøj og maskiner, og de første ’før-produktions-test’ påbegyndes. Der er med andre ord tale om en særdeles offensiv og udfordrende plan for byggeriet af fabrikken på bare ni måneder.

Den nye fabrik er designet i samarbejde med det prisvindende norske arkitektfirma Snøhetta og bliver den mest miljøvenlige bilfabrik i Kina og en af de mest effektive på verdensplan ifølge en pressemeddelelse fra Polestar. Målet er at opnå Guldstatus i den globalt anerkendte LEED-vurdering (Leadership in Energy and Environmental Design).

Polestar Production skal bygge Polestar 1, en hybrid Grand Touring Coupé med i alt 600 hk. Bilen får tre batterier og tre elektriske motorer samt en forbrændingsmotor. Batteriet og den tekniske opbygning sikrer 150 kilometers kørsel på ren el, hvilket ifølge Polestar er det længste nogen hybrid i hele verden kan køre på ren el.

Der vil blive bygget maksimalt 500 biler om året på den nye fabrik.

The Polestar Production Centre kommer også til at omfatte et oplevelsescenter så vel som en testbane, hvor potentielle kunder kan få lov at give de hurtige Polestar-biler mere gas, end det er muligt på offentlig vej.

- Efter lanceringen af Polestar-varemærket i oktober er byggeriet af Polestar Production Centre det næste skridt, når det gælder at gøre vores planer til virkelighed. Fabrikken bliver et spejlbillede af vores varemærke – moderne, progressiv, teknisk avanceret og miljømæssig forsvarlig, udtaler Thomas Ingenlath, administrerende direktør for Polestar.

Seneste nyheder
Tjek olien efter ferien
08-08-2023

Er du en af dem, som har brugt sommerferien til at køre en fantastisk tur gennem Europa i din bil –…

Læs mere
Bliv køreklar til ferien
13-06-2023

Det er en god ide, at få bilen serviceret og tjekket inden turen går ud i sommerlandet. Hermed undgå…

Læs mere
Husk det vigtige airconditions-service
03-05-2023

Det er vigtigt for din bil, at din aircondition er serviceret og vedligeholdt, da det ellers kan end…

Læs mere