Nyt kapitel i Den uendelige (diesel)historie

Så blev det bilproducenten Daimlers tur til at komme under anklage for at snyde myndigheder og forbrugere.

Daimler står overfor at få undersøgt 120.000 Vito og C-klasse dieselbiler, fordi de muligvis er udstyret med ulovlig software. Software, der gør det muligt for bilerne at forurene mere end tilladt, uden at det bliver opdaget.

Det skriver flere medier heriblandt det tyske Bild am Sonntag.

Daimler har indleveret softwareopdateringer til disse biler til myndighederne til godkendelse, men længere er sagen ikke nået.

Tilbagekaldelsen af de 120.000 Vito og C-klasse biler kommer efter, at den tyske tilsynsmyndighed KBA har beordret Daimler til at tilbagekalde 6.300 Vito varevogne udstyret med Daimlers 1,6 liters diesel Euro-6 godkendte motor. Bilerne er solgt i mange lande verden over og skal tilbagekaldes, fordi KBA mener, at motorerne er udstyret med kontrolsoftware, der ikke lever op til gældende regler for kontrol af udstødningsgasserne.


Daimler understreger, at den samarbejder med myndighederne, men er stærkt utilfreds med at skulle tilbagekalde de mange Vito'er og vil kæmpe mod den afgørelse – også i en retssal, hvis det skulle blive nødvendigt.

Sagen er alvorlig nok til, den tyske transportminister Andreas Scheuer indkaldte Daimlers øverste chef Dieter Zetsche til et møde i mandags for at diskutere tilbagekaldelsen af de mange Vito varevogne.

Som om det ikke var slemt nok, blev det i sidste uge afsløret, at Daimler også risikerer at skulle tilbagekalde mere end 600.000 dieseldrevne C-klasse og G-klasse modeller af samme åsag.

 Siden den konkurrerende bilproducent VW i 2015 blev taget i at have installeret software, der kan snyde med kontrol af ulovlige stoffer i udstødningen i millioner af dieselbiler, er en stribe andre bilmærker som for eksempel Fiat Chrysler, BMW og Audi blevet afsløret i at snyde.

Den omfattende sag har ramt dieselmotoren hårdt. Dieselteknologien har i forvejen modvind. Eksempelvis har Hamborg og flere andre tyske byer forbudt ældre og derfor mere forurenende dieseldrevne biler at køre i bestemte kvarterer i byerne.

Seneste nyheder
Vinterdæk giver større sikkerhed
30-10-2023

Når sne og slud ligger på vejene, bliver bremseafstanden kortere på vinterdæk sammenlignet med somme…

Læs mere
Husk at bestille tid til hjulskifte i god tid
25-09-2023

Efteråret er over os, og det er snart tid til at skifte fra sommerhjul til vinterhjul. Hvis du vil v…

Læs mere
Tjek olien efter ferien
08-08-2023

Er du en af dem, som har brugt sommerferien til at køre en fantastisk tur gennem Europa i din bil –…

Læs mere