Testcenter til at crash-teste elbiler åbner i Tyskland

Nye biler bliver kollisionstestet, og det bliver elbiler også. Men elbiler kræver et særligt hensyn på grund af faren for, at bilens kraftige batterier bryder i brand efter en kollision.

Den tyske ingeniørvirksomhed IAV står bag det første kollisionstestcenter for elbiler i den tyske by Grossmehring, som ligger nær Ingolstadt. Crash-centret, der blev færdigt for et år siden, har kostet 188 millioner kroner og breder sig over 10.000 kvadratmeter. Det skriver Automobilwoche.

I både Europa og USA
Her gennemføres på bestilling simulationer af kollisioner, der involverer køretøjer med store batterier. Planen er, at biler kollisionstestet på centret kan få det blå stempel for så vist angår alle eksisterende og kommende sikkerhedskrav i Europa og USA.

Illustration: Christian Bierwagen/AIV

Personalet på et sådan center skal have specielle kompetencer, og der ikke mindst brug for elektrikere, siger Thomas Papenheim, IAV’s leder for køretøjsikkerhed til Autowoche. En elbil skal ikke bare være sikker for personerne i bilen. Der må heller ikke være store skader på batteriet efter en kollision, og dele af bilen, der ikke er strømførende må ikke pludselig blive strømførende.

Nedkølingstank
Til at løse den slags udfordringer har IAV bygget en nedkølingstank, som bilen kan placeres i efter en kollision. Nedkølingen er vigtig, fordi et skadet batteri risikerer en såkaldt "thermal runaway"’ – altså at temperaturen går amok og stiger så meget, at batteriet  bryder i brand.

Crashede køretøjer slæbes ud af den hal, testen gennemføres i, så snart de har været gennem kollisionen. Ifølge Papenheim er både forberedelser og opfølgning meget  komplekse. Konsekvensen er, at det er betydeligt dyrere at kollisionsteste elbiler end konventionelle biler, og at disse tests tager mellem 30 og 50 procent længere tid.

1.000 biler om året
At det første center for kollisionstests af elbiler åbnes nu, betyder ikke, at elbiler ikke er blevet kollisionstestet før. Testene foretages sædvanligvis i kollisionstestlaboratorier, hvor også andre biler testes.

Kollisionstests foretages i flere af en bils udviklingsstadier. Papenheim anslår, at nogle bilproducenter crasher op mod 1.000 biler om året.

Kilder til artiklen: Autowoche, tu.no og ing.dk.

Seneste nyheder
HUSK ! - Tjek dit dæktryk
16-05-2024

Der er to gode grunde til at have tjek på dæktrykket; brændstoføkonomien og sikkerheden. Hvis din bils dæktryk er for lavt, så bruger bilen for meget brændstof.

Læs mere
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få sommerdækkene på bilen, så du er klar til en sikker sommersæson i trafikken.

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.

Læs mere