Opel dropper sin onlinetjeneste Onstar

Onstar-tjenesten, der findes i nye Opel-modeller, fik et kort liv. Opel er solgt til franske PSA, eksisterende biler kobles fra Onstar, og nye biler sælges uden tjenesten.

Onstar er udviklet af General Motors og fulgte ikke med, da PSA overtog Opel i 2017. Derfor er PSA interesseret i at slippe af med GM's system, som det fransk-tyske-firma sandsynligvis betaler licens for at bruge.

Lukker helt ned
Onstars europæiske callcenter i England lukker helt ved udgangen af 2020.

Dermed er det ikke kun slut med at bruge en række servicefunktioner som fjernstyring af bil, diagnose, download af destination til navigationsanlægget eller den omfattende og tjenstvillige butler-servicer, der hjælper med at finde alt fra den nærmeste biograf til hoteller og restauranter. Det er heller ikke muligt at bruge nødopkaldsfunktionen, der selv ringer op ved ulykker og angiver bilens position, eller hvor man med tryk på den røde SOS-knap kan tilkalde hjælp.


Ændringerne sker som konsekvens af, at franske PSA har købt Opel. Fra 2019 udstyres de første nye Opel-modeller med PSA’s eget system, som er døbt Opel Connect. 
Dette system har en række lignende funktioner, men er mindre avanceret end Onstar, der er udviklet af GM, som ind til for nylig ejede Opel.

De to systemer, som begge har automatisk nødopkald, kan ikke tale sammen. Og det får konsekvenser for alle Opel-ejere i Europa, som har installeret det snart forhenværende system, når Onstars europæiske kontrolcenter i engelske Luton lukker i 2021.

Herhjemme drejer det sig om 8.000-10.000 Opel-ejere og leasede Opel-modeller.

Seneste nyheder
Husk at tænde din baglygter!
12-01-2024

En tur gennem vejnettet i vinterhalvåret afslører, at mange enten ikke husker at tænde baglygterne,…

Læs mere
Forlæng din bils levetid med en undervognsbehandling
13-12-2023

Investér i din bils holdbarhed med en undervognsbehandling. Denne behandling reducerer risikoen for…

Læs mere
Vinterdæk giver større sikkerhed
30-10-2023

Når sne og slud ligger på vejene, bliver bremseafstanden kortere på vinterdæk sammenlignet med somme…

Læs mere