• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› På med sommerdækkene og få dem efterspændt efterfølgende


På med sommerdækkene og få dem efterspændt efterfølgende

Solen smiler til os og temperaturerne stiger, hvilket bevidner, at det er tid til at få bilens vinterdæk skiftet ud med sommerdæk. Det er også det mest sikre for dig og din bil, idet temperaturene gerne er langt over 7 grader i dagtimerne. Her egner sommerdækkene sig bedre end vinterdæk, eftersom vinterdæk er blødere end sommerdæk, idet de er tilsigtet våde og glatte veje. Således får bilen en længere bremselængde med vinterdækkene på i det gode forårsvejr.

 

Derfor er der god grund til at få skiftet dæk på bilen nu. Skifter du selv hjulene på din bil, skal du være ekstra opmærksom på, at de spændes godt fast, så farlige situationer ikke kan opstå. Ydermere er det vigtigt, ligegyldig om det er en mekaniker eller dig selv, som skifter hjulene på bilen, at hjulene bliver spændt efter igen efter et X antal kørte kilometer. Spændes hjulene ikke efter, vil det kunne resultere i rystelser, ualmindelige lyde og i værste fald at hjulene kan trille af, idet hjulene kan løsne sig. Mange glemmer at efterspænde hjulene på bilen, hvorfor dette er særligt vigtigt at huske på!

 

Skal du have skiftet din bils dæk fra vinterdæk til sommerdæk, eller skal dine hjul efterspændes, så kontakt dit lokale værksted. Du finder dit lokale værksted på siden her.       I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net