Nu rammer dieselskandalen også Bosch

Følgerne af den verdensomspændende dieselskandale ser ud til nu også at ramme Bosch.

 Tyske anklagere overvejer at udstede en bøde til Bosch for at have forsynet VW med den motorstyringssoftware, bilproducenten brugte til at snyde med i udstødningstest tilbage i 2015.

Det, der blev starten på den verdensomspændende skandale, som siden har fået tilnavnet Dieselgate, og som har kostet VW bjerge af penge.

Det skriver Reuters.

202 mia. i bøde
Volkswagen har siden 2015 betalt 202 milliarder kroner i bøder og erstatninger for brugen af den ulovlige software til at dække over for høje niveauer af skadelige stoffer i udstødningen på sine dieselbiler.

Følgerne af Dieselgate har siden spredt sig som ringe i vandet og ser nu ud til også at ramme Bosch.

I USA gik VW og Bosch med til at betale mindst 10,6 milliarder kroner, som skal gå til at opdatere biler med den ulovlige software installeret eller ligefrem købe bilerne tilbage. Aftalen omfatter VW, Audi og Porsche med bestemte dieselmotorer.

En sandsynligvis kolossal bøde
Anklagere i Bosch’s hjemby Stuttgart hat taget hul på indledende øvelser i forhold til at udskrive en sandsynligvis kolossal bøde til Bosch. Det meldte Bosch selv ud i en pressemeddelelse i sidste uge.

Der Spiegel, et tysk ugemagasin, skriver, at VW undersøger mulighederne for at søge erstatning for op mod 7,5 milliarder kroner fra Bosch. VW afviser at kommentere på de rygter, mens Bosch udtaler, at samarbejdet mellem VW og Bosch går flere årtier tilbage, og at Bosch ikke kan forestille sig, at VW vil kræve erstatning fra Bosch.

Hvad der får VW til at tro, at koncernen kan kræve erstatning fra Bosch, når det tilsyneladende er VW, der har brugt softwaren fra Bosch på ulovlig vis fremgår ikke.

Læs artiklen på dbr.dk

Seneste nyheder
HUSK ! - Tjek dit dæktryk
16-05-2024

Der er to gode grunde til at have tjek på dæktrykket; brændstoføkonomien og sikkerheden. Hvis din bils dæktryk er for lavt, så bruger bilen for meget brændstof.

Læs mere
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få sommerdækkene på bilen, så du er klar til en sikker sommersæson i trafikken.

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.

Læs mere