Fire Audi-chefer tiltalt i dieselskandale

Det amerikanske justitsministerium anklager fire ledende medarbejdere i Audi for deres påståede roller i en storstilet svindelsag.

Sagen handler om, at Audi har snydt myndigheder og forbrugere med ulovlig software, der giver et alt for rosenrødt indtryk af bilernes udledning af skadelige udstødningsgasser.

Verdensomspændende svindel
En sag, der har nået et verdensomfattende omfang og ramt adskillige bilproducenter.

Anklagesagen blev indgivet i sidste uge i U.S. District Court i Detroit. En talsmand for retten sagde, at høringer i sagen endnu ikke er blevet fastlagt.

Anklaget er de tyske statsborgere Richard Bauder, tidligere leder af Audis afdeling for udvikling af dieselmotorer, Axel Eiser, tidligere leder af Audis motorudviklings-afdeling, Stefan Knirsch og Carsten Nagel, leder af Audis motorregistrering. Knirsch stoppede som Audis chef for teknisk udvikling i 2016.

Snydesoftware
Mere præcist skal de fire have været med til at designe og siden godkende fem Audi-modeller og en enkelt Volkswagen med den samme dieselmotor på 3,0 liter: Audi Q5 og Q7, der blev bygget fra 2009 til 2015, Audi A6, A7 og A8L bygget mellem 2014 og 2015 og endelig Volkswagen Touareg fra 2009 til 2015.

Under arbejdet med at designe dieselmotoren har de fire chefer ifølge anklagemyndigheden været direkte ansvarlige for at installere den snydesoftware, som senere blev opdaget.

Det skriver flere internationale medier, heriblandt Automotive News. Den amerikanske avis Detroit News skriver, at hver enkelt tiltale kan give op til 20 års fængsel i USA.

Den første bandit
Den verdensomfattende snydesag tog sin begyndelse helt tilbage i 2015, da amerikanske myndigheder som de første afslørede, at Volkswagen havde installeret snydesoftware i hundredtusinder af sine biler.

Softwaren betød, at når bilernes forureningsniveau blev testet i et laboratorium, gav det et langt mere fordelagtigt billede af udledningen af skadelige stoffer, end når bilerne bevægede sig ude i den virkelige verden.

 

Seneste nyheder
Vinterdæk giver større sikkerhed
30-10-2023

Når sne og slud ligger på vejene, bliver bremseafstanden kortere på vinterdæk sammenlignet med somme…

Læs mere
Husk at bestille tid til hjulskifte i god tid
25-09-2023

Efteråret er over os, og det er snart tid til at skifte fra sommerhjul til vinterhjul. Hvis du vil v…

Læs mere
Tjek olien efter ferien
08-08-2023

Er du en af dem, som har brugt sommerferien til at køre en fantastisk tur gennem Europa i din bil –…

Læs mere